5 Fordele Ved Ejerbolig

Billede: Pixabay.com

I og med, at du er landet på denne artikel, så sidder du sikkert med tanker om, hvorvidt du skal eje eller leje? Der er selvsagt både fordele og ulemper ved begge former for boligsituation. I denne artikel kommer vi til at slå et slag for at eje, hvor vi vil gennemgå 5 af de største fordele ved at skifte huslejen ud med en termin.

1. Opsparing i form af mursten

Har du nogensinde hørt nogen sige noget i stil med: “Vores opsparing sidder inde i murstenene”? Hvis du har, er det ikke så mærkeligt. Et huskøb er nemlig lidt ligesom en opsparing.

Som du nok allerede ved, så får du aldrig din husleje tilbage. Det “eneste” du får, er et sted at bo i den periode, du betaler for. Du får altså ikke noget økonomisk ud af det på længere sigt.

Køber du derimod et hus, vil afbetalingen på dit hus resultere i en friværdi, som du vil få tilbage, når du sælger huset. Det er altså en meget langsigtet, men også meget stor, opsparing.

Udover dine afdrag, oplever mange også, at deres hus stiger i værdi ud over inflationen. Dette betyder altså, at du tjener penge på bare at eje huset.

2. Godt naboskab

Husejere har det med at have langt bedre naboskab sammenlignet med lejere. Dette er ikke så mærkeligt, da man ofte kommer til at bo side om side i mange år, hvis man ejer et hus. Derimod vil man som lejer oftere skifte bolig, ligesom at ens naboer vil gøre det.

3. Forudsigelig udgift til boligen

Kan man godt lide ro og stabilitet i budgettet, så er et fastforrentet lån et oplagt valg. Et fastforrentet lån betyder nemlig, at dine udgifter forbliver på samme niveau gennem hele lånets løbetid.

Altså, lyder din månedlige udgift på 8000 kroner i måneden i 2019, lyder den også på 8000 kroner i måneden i år 2029. Du ved altså præcist, hvordan dine udgifter ser ud i fremtiden.

4. Herre i eget hus

Når du ejer dit eget hus, er du naturligvis også herre i eget hus. Dette betyder altså, at du kan gøre som du vil. Ihvertfald langt hen af vejen. Om du vil vælte en mur, sætte en mur op, male, renovere, rive haven op eller noget helt andet, så står det dig frit for at gøre som du vil.

Dette er ikke tilfældet, hvis du lejer en bolig. I dette tilfælde vil udlejer ofte holde boligen i en stand, hvor den er nem at leje ud. Dette betyder ofte, at boligen bliver mindre personlig.

5. En god investering

Som boligmarkedet ser ud lige nu, er det et rigtig godt tidspunkt at købe bolig på. Renten på boliglån er historisk lav. Til gengæld er huspriserne også steget utroligt meget, især i og omkring de større byer. Dette kan både komme dig til gavn og ulempe.

Det betyder både, at priserne er blevet højere, men til gengæld kan prisen på din bolig også stige yderligere. Du kan altså med lidt godt købmandskab lave en rigtig god investering.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.

Relaterede nyheder