Labrador Retriever - Lær Den Populære Familiehund At Kende

Billede: Canva

En Labrador er en fantastisk familiehund, og den regnes for at være den mest udbredte hunderace i hele verden. Hos Villa og Vovse forstår vi godt, hvorfor den er det, og vi har tænkt os at kaste ekstra lys over en Labrador Retriever i dagens artikel.

Hvad er en Labrador Retriever? En Labrador Retriever stammer oprindeligt fra Newfoundland i Canada, men racen er efterhånden kendt i hele verden, og kaldes derfor også for verdensracen. Det er en yderst anerkendt bofælle, ven og familiehund, nem at træne og så er den meget madglad.

Ja, den korte beskrivelse giver ikke meget betænkningstid. Man får lyst til at tage ud og købe en Labrador, men det er altså ikke så nemt som det lyder. Selvom denne hund er sød, fantastisk og nem at træne, så er der stadig mange, der bliver overrasket over, hvor meget det kræver at have en hund. Læs videre, hvis du vil lære den bedre at kende.

Labrador Retriever

En Labrador Retriever har normalt en levetid på omkring 12 til 13 år. Den anses for at være en mellemstørrelseshund, men den er stadig stærk og solid, med en tyk dobbelt-pels og en kraftig hale. Jeg husker stadig, hvordan jeg næsten blev slået omkuld af en labrador-hale som barn, og har været vild med hunden lige siden.

En han Labrador vejer normalt mellem 29-36 kilo, og en hun er lidt mindre og har normalt en vægt på omkring 25-31 kg. Farverne varierer fra sort, brun og gul alt efter, hvilken genetik racen har fået gennem sin arvemasse.

Roligt og kærligt sind

Der er mange flere plusser en der er minusser ved en Labrador. Den har et meget gennemsnitlig energiniveau for en hund, den gøer ikke specielt meget, men ligesom alle andre hunde har den brug for opmærksomhed, og den kan godt finde på at grave, hvis du ikke holder øje med den.

Dette skal du blandt andet være opmærksom på

Jeg kender flere, der lige har fået sig en lille sød labrador-hvalp. De kan godt være vilde, bide mange ting og sko i stykker, samt have et energiniveau, hvor de spæner rundt i hele huset. Derudover skal man være opmærksom på, at selvom den har en kort pels, fælder en labrador virkelig meget.

??

En Labrador er en utrolig god svømmer, og det siges, at racen er blevet benyttet meget af fiskere før i tiden på grund af disse færdigheder. Den er også blevet brugt utrolig meget som apportør, og som navnet retriever indikerer, at den god til at hente bytte.

I dag er en Labrador en elsket familiehund, som er nem at træne, især med nogle godbidder i lommen. Den kan også bruges som førehund. Labrador Retrievers bliver også brugt professionelt som sporhunde af militæret og toldvæsenet, og den kan også være en god jagthund.

Retriever racer

Hvis du vil være en del af Dansk Retriever Klub, er der lavet en klub for dette med de fem retriever racer:

  • Labrador Retriever
  • Golden Retriever
  • Flatcoated Retriever
  • Chesapeake Bay Retriever
  • Curly Coated Retriever

Dette var alt, hvad vi havde at fortælle om en Labrador Retriver i dag. Husk, at hunden er menneskets bedste ven. Hos Villa og Vovse elsker vi hunde, og derfor er vi også kæmpe fans af en Labrador.

Relaterede nyheder