Hvem Vil Ikke Gerne Være Kat? Derfor Skal Du Have En Huskat I Hjemmet

Billede: Canva

Katte kan blive meget tamme, og en huskat kaldes også blot for en tamkat. Der kan være mange gode grunde til, hvorfor man skal have en kat hjemme hos sig selv eller familien.

Hos Villa og Vovse er vi ikke kun vilde med hunde. For selvom hunden er menneskets bedste ven, kan hunde og katte, og mennesker og katte for den sags skyld, også blive gode venner.

Der er mange eksempler på, at hunde og katte er blevet gode venner, men hvis man vil have begge kæledyr i sin husstand, er det altså en god idé at introducere dem for hinanden i en tidlig alder.

Hvor gammel bliver en kat?

Det siges at mange huskatte bliver op mod 20 år, men jeg har haft en, som blev ældre. Desværre ses det ofte, at katte enten er uheldige i trafikken eller at de af andre årsager bliver væk fra familien. Katten er et fantastisk og nysgerrig dyr, som kan sprede en masse glæde i mange år. Så hvis du passer godt på din kat, og den har gode forhold, kan den sagtens blive mellem 15-20 år.

Derfor skal du have en kat

Der er lavet en masse sjove undersøgelser, som viser, hvilke fordele det kan give at have kat. Der er nemlig mange, som er allergiske over for katte, men det viser sig, at katte kan hjælpe med stimulering af børns nysgerrighed.

Videnskab.dk har skrevet en artikel om, at en kat i hjemmet faktisk kan beskytte nyfødte mod astma. Vi vil ikke komme ind på noget videnskabeligt i denne artikel, men vi synes stadig, at der er mange gode grunde til at have kat.

De kan også fylde nogle tomrum ud, hvad angår ensomhed. Katte hjælper nemlig med at skabe liv i ens hjem, og kan medvirke til bedre humør. Når du først har gjort din kat tam, og den er i stand til at løbe frit rundt udenfor, kræver det ikke meget arbejde at have kat.

Man skal selvfølgelig huske at tage sig godt af sin kat, men den er langt hen ad vejen et meget selvstændigt dyr, som giver mere kærlighed end den kræver.

7 af de mest almindelige katteracer i Danmark

Der kan være stor forskel på, hvilken kat man vælger. Vi har fundet 7 af de mest almindelige katteracer inde på idényt, som giver et mere uddybende svar på, hvilke karaktertræk de forskellige katteracer her. Her er 7 af de mest populære.

  1. Maine Coone
  2. Norsk skovkat
  3. Birtish shorthair
  4. Ragdoll
  5. Perser kat
  6. Burmeser kat
  7. Siameser kat

Vi sender vores anbefalinger afsted til, at man med fordel kan have en kat i huset, selvom vi oftest skriver om hunde. Hvis man er meget privilegeret, kan det være, at man har både hund og kat som en del af familien.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af gamer grej som et deltaco gaming keyboard, gaming mus, gaming headphones og meget mere på deres store webshop. 

Relaterede nyheder