Hvor Gammel Bliver En Chihuahua? Info Om Den Lille Hund

Billede: Canva.com

Racen Chihuahua er verdens mindste, når det kommer til hunderacer. Man mener at chihuahua stammer fra de mexicanske toltec-hunde, som levede helt tilbage i 800-tallet, og chihuahua racen kommer derfor fra Mexico, som derfor også har et lidt eksotisk navn.

Et spørgsmål vi ofte får, når det kommer til den lille søde hunderace er:

Hvor gammel bliver en Chihuahua? En Chihuahua bliver mellem 12 til 20 år gammel, hvilket er et lidt større aldersspænd end de fleste hunde. Man kan dog mere præcist snævre dette ned til 14-18 år, men der er altså stor forskel på, hvor gammel den lille hund bliver.

En chihuahua egner sig perfekt som familiehund, men den kan godt have det lidt svært med fremmede, hvor den på trods af sin lille størrelse, ikke har noget imod at snappe efter andre hunde eller mennesker.

Ligesom mange andre små hunde, kan en chihuahua nemlig have et iltert temperament. Det ser dog ofte mere sødt end truende ud, fordi en Chihuahua vejer kun 1-3 kilo og bliver kun mellem 15-20 centimeter høj.

Den lille selskabshund har tendens til at gø meget, og de kan være meget energiske. Hvis man tager sig godt af sin lille Chihuahua, og man beskytter den mod større dyr, så kan de altså leve rigtig længe.

Overvejer du at få hund? En Chihuahua kan være en god hund at starte med, hvis man overvejer en hund. I hvert fald i forhold til, hvis man ikke er vant til at kontrollere en stor stærk hund. De kræver dog ligesom alle andre hunde meget opmærksomhed og kærlighed.

Vi har samlet en masse råd, som vi generelt anbefaler til folk, der overvejer at købe en hund. Læs eventuelt vores artikel: Hvilken Hund Skal Jeg Vælge? Disse 5 Ting Skal Du Overveje

En Chihuahua kan altså sagtens blive 15 år og i nogle tilfælde ældre. Du skal derfor være dedikeret til at have hunden længe, hvis du overvejer at skaffe din en Chihuahua. En hamster derimod, lever kun i gennemsnit 3 år.

Hvis du har overvejet at købe et hamster anbefaler vi, at du læser: Hvilken hamster skal jeg vælge?

Tak til avXperten

Afslutningsvis vil vi gerne takke avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Mangler du en ny ledning eller andre elektroniske komponenter, så har avXperten et kæmpe udvalg af dette.

Relaterede nyheder