Her Er De Mest Børnevenlige Hunderacer

Billede: Pexels.com

Går du og overvejer at tilføje en hund til familien? Så er du kommet til det helt rette sted!

Vi vil i denne artikel gennemgå en række hunderacer, der alle har det tilfælles, at de er yderst børnevenlige.

Golden Retriever

Golden Retrieveren er en yderst populær familiehund i Danmark, og dette er bestemt ikke uden grund. Den “blonde” hund er enormt legesyg, rolig og klog.

Golden Retrieveren er uden tvivl den mest kendte indenfor retriever-familien, der i alt dækker over 5 racer. Golden Retrieveren er sammen med Labrador Retrieveren de mest børnevenlige inden for denne gren af hunde.

Labrador Retriever

Labrador Retrieveren, der alment blot er kendt som en Labrador, er ligeledes en utrolig populær familiehund i danmark. Labradoren har et dejligt mildt temperament, og er både god og tålmodig over for børn. Herudover er den også yderst anvendelig som jagthund.

Labradoren er også ualmindeligt god til at samarbejde, lystre og lære. Samtidig er de specielt avlet til at have et barnligt og legende sind, der passer perfekt ind i en børnefamilie.

Schæferhund

Måske ikke din første indskydelse når du hører ordet “børnevenlig”. Ikke desto mindre, er schæferen et oplagt valg, hvis du vil tilføje et medlem til din børnefamilie.

En schæferhund er en fremragende vagthund, yderst lærenem, og er enormt dygtig til at lystre, såfremt den er ordentligt trænet. Hundens store beskytterinstinkt vil også være en ekstra forsikring om, at din familie altid er i sikkerhed.

Mopsen

Selvom en mops desværre har nogle fysiske og sundhedsmæssige udfordringer, grundet måden den er avlet på, er det stadig et yderst fornuftigt bud på en god familiehund.

Mopsen er lille, god til at samarbejde, god til at lære, og har et relativt beskedent motionsbehov. Det lave behov for motion kan være et stort plus, hvis hverdagen i forvejen er en smule presset. Dette betyder nemlig, at man ikke skal afsætte tid til time-lange gåture.

Kooikerhondje

Du har muligvis ikke hørt navnet på denne skønne hund før, og dit kendskab til den er formentligt meget begrænset.

En kooikerhondje er en lille jagthund, der cirka er halvt så stor som en traditionel labrador. En kooikerhondjes sind minder meget om en labradors. Den er kærlig, opmærksom og loyal.

Til gengæld kræver den også en del arbejde, da det er en meget energifyldt hund, der kræver en væsentlig mængde af motion og træning.

Cavalier King Charles

Denne lille, søde og en smule skeløjede hund passer perfekt til børnefamilien. Selvom den fysisk ikke ligner det, er det faktisk en jagthund, hvilket betyder, at den er rigtig god til at samarbejde.

Herudover er den blid, social, og avlet til at være meget barnlig og legende af sind. Alt i alt er en Cavalier King Charles en lille, glad og legesyg hund.

Relaterede nyheder