Hvilken Hamster Skal Man Vælge? Få Gode Råd Her

Billede: Michael Kirkegaard

Hvis du vil have enten en guldhamster eller en dværghamster til dit hjem, så kan du læse nogle gode råd om hamstere her.

En eller et hamster? Det hedder en hamster, selvom mange i daglig tale siger et hamster. Det er ikke en debat, som vi gider at deltage for meget i. Vi synes bare, at det er et godt kæledyr til hjemmet, men retstavningsordbogen viser, at det hedder en hamster, og derfor også hvilken hamster.

Hos Villa og Vovse er vi vilde med at have hunde som en del af familien, men man kan altså også blive glad for at have gnavere i hjemmet, i hvert fald, hvis det er en hamster.

Dværghamster eller guldhamster?

Jeg har både haft fornøjelsen af at have en dværghamster og en guldhamster i mit hjem, da jeg voksede op. Her skal det siges, at begge arter larmer om natten, hvis man har dem stående i samme rum, som man sover i. De elsker at løbe i deres trædemøller.

Når man skal vælge, hvilken hamster man skal have, anbefales det ofte, at man vælger et dværghamster. Det er især, hvis man har børn, da en dværghamster er mindre, og ikke så svært at gøre tam. Ikke, at en guldhamster er svær at gøre tam, men det gør mere ondt, hvis de skulle gå hen og bide dig.

En guldhamster er dog et af de mest almindelige kæledyr herhjemme, og er på mange måder et ideelt kæledyr at have. Den kan være lidt nemmere at håndtere, end en dværghamster som noget mindre.

Det er ikke til at sige 100%, hvad man skal vælge, når du skal bestemme, hvilken hamster du vil have. De er alle meget livlige, og forholdsvis nemme at gøre tamme. De spiser stort set alt, og man skal bare sørge for at give dem en varieret kost.

En god måde at gøre dem tamme, er at have snacks klar til dem. Nogle gange kan de være lidt svære at lokke ud af deres hamsterhus, men så kan man lige snige en melorm ned foran, og så vil de som regel gerne ud at lege.

Hvis du gerne vil have, at din hamster ikke altid skal være inde i buret, men du gider ikke at sidde med den hele tiden, kan du købe en runner, hamster-kugle, løbebold, og hvad de ellers hedder. Det er en plastikkugle, så din hamster kan løbe frit rundt i hjemmet uden at blive væk.

Hamsterarter

Når man skal ud at anskaffe sig en hamster, plejer man bare at sige, at man enten skal have en guldhamster eller en dværghamster. Ifølge Dansk Hamster Forening, findes der mange forskellige hamster arter ude i naturen, men der er fem arter, som vi bruger som kæledyr hjemme i Danmark:

  • Syrisk guldhamster
  • Vinterhvid dværghamster
  • Campbells dværghamster
  • Roborovskis dværghamster
  • Kinesisk hamster

En hamster er et af de mere billige kæledyr, som man kan anskaffe sig. Det er hverken specielt dyrt at købe selve hamsteren, eller de ting som den skal bruge, til at blive passet i hjemmet. De foretrækker dog ofte, at de ikke skal bo med andre hamstere, så selvom det kan være fristende at købe en ekstra legekammerat i buret, trives de altså lige så godt, hvis de bor selv.

Tak til Bevco

Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til Bevco. Uden deres støtte, havde denne artikel ikke været mulig. Bevco er en online leverandør af drikkevarer, både til private og erhverv, hvor du kan finde drikkevarer til grossistpriser. Du kan blandt andet finde et kæmpe udvalg af gin, hvis du følger dette link: https://www.bevco.dk/spiritus/... 

Relaterede nyheder