3 Allergivenlige Katteracer

Billede: Canva.com

Norske skovkatte er kendt for at producere flere allergener end andre katte, men alle katte uanset race kan faktisk fremkalde allergiske reaktioner. Det er dog forskelligt, hvilke symptomer på allergi, som man kan få, og det er også forskelligt, hvor allergivenlige de forskellige katteracer er.

De mest allergivenlige katteracer

Ingen katte er helt allergivenlige, men vi har samlet en liste med tre forskellige katteracer, der betragtes som mere allergivenlige end andre racer. Det skyldes eksempelvis, at de ikke fælder så meget eller besidder den samme underuld, som der ellers kan fremprovokere allergiske reaktioner.

#1 Sphynx

Sphynx er den hårløse kat, der oprindelig stammer fra Ontario i Canada. Selvom katten ikke har nogen pels, kan den stadig fremprovokere allergi, da den udskiller Fel d 1 proteinet, som produceres i kattespyt og talgkirtler. Dette er den primære ellergen, der findes hos katte.

#2 Siameser

Siameserkatten er sammen med perserkatten en af de mest populære katteracer. Siameser katten siges at have oprindelse i Thailand, men racen er også blevet utrolig kendt i både Europa og Nordamerika. Ligesom alle andre katte, så er siameseren ikke 100% allergivenlig, men den er mere allergivenlig end flere af de andre racer.

#3 Bengalkat

En bengalkat er en krydsning mellem den lille asiatiske leopardkat og tamkatten Felis catus. Det er en forholdsvis ny race, der er opstået i USA i 80’erne. Den nysgerrige kat med den smukke pels betragtes som en af de mere allergivenlige katte, og det kan derfor være, at du skal overveje at skaffe dig en bengaler.

Andre allergivenlige katte

Hvis du vil have et allergivenligt hjem, er der altså nogle katte, som er at foretrække frem for andre. Der er hundredvis af katteracer, men de tre ovenstående katteracer samt nedenstående liste skulle efter sigende være nogle af de mest allergivenlige katte.

 • Sibirisk Skovkat
 • Bombay
 • Burmeser
 • Devon Rex
 • Cornish Rex
 • Russian Blue

7 af de mest almindelige katteracer i Danmark

Overvejer du at få en kat i hjemmet? Læs vores artikel: Derfor Skal Du Have En Huskat I Hjemmet. I artiklen kan du blandt andet finde denne liste over, de 7 mest almindelige katteracer i Danmark, men du kan også finde andet nyttig viden om, hvorfor det er fedt at have en kat.

 1. Maine Coone
 2. Norsk skovkat
 3. British shorthair
 4. Ragdoll
 5. Perser kat
 6. Burmeser kat
 7. Siameser kat

Tak fordi du læste med og….

Tak til Babyhelp

Vi vil gerne afslutte artiklen med at sende et tak til Babyhelp, der via støtte har gjort denne artikel til en virkelighed. På Babyhelp.dk kan du finde alt fra gode guides til forældre, bodystockings til børn og en masse produktguides og nyttig viden.

Relaterede nyheder